landelijkwonenAntieke bedden

26-08-2013 11:06

In de landelijk wonen stijl wordt vaak gebruik gemaakt van antieke bedden. Landelijk wonen of niet, antieke bedden zijn erg gewilde objecten voor in de slaapkamer. De elegante stijl van antieke ontwerpen en oud vakamanschap is bij veel verschillende bevolkingsgroepen in trek. Bij sommige roept het nostalgie op, bij andere de gedachten aan een vervlogen tijdperk en voor andere zijn de bedden van vroeger simpelweg mooier dan de bedden die hedendaags worden ontworpen.

Bedden zijn anders dan andere meubelstukken in huis, ondanks dat een bank, sofa, eettafel en eetkamer stoelen misschien deel zijn van de woonkamer en daardoor naar bezoekers en naar buiten iets uitstralen, is een bed iets intiemer, wat niet iedereen die je huis betreedt regelmatig te zien krijgt. Een bed is waar je tot rust komt, waar je ontspant en waar je slaapt. Daarom is de aanschaf van een bed voor veel mensen erg belangrijk. Het bed moet comfortabel zijn en je moet er op je gemak voelen.

Het mooie van een antiek bed is dat je natuurlijk zelf kunt kiezen wat voor matras je op het bed wilt. Er zijn verschillende soorten matrassen zoals polyther matrassen, koudschuim matrassen, traagschuim matrassen, binnenvering matrassen, pocketvering matrassen, latex matrassen en lucht matrassen. Veel van deze matras vormen zijn toe te passen bij antieke bedden. Wil je een matras kopen voor je antieke bed, laat je dan goed informeren over de mogelijkheden en wat het beste aansluit op jouw behoeftes.