landelijkwonenBelang van beveiligen vrijstaande woning

20-08-2015 14:00
Een woning beveiligen tegen inbraak is tegenwoordig helaas een noodzaak geworden. Het aantal woninginbraken is vrijwel ieder jaar nog stijgende en wanneer een dergelijke misdaad je overkomt dan kan dit je gevoel van veilig wonen ernstig verstoren. Het is daarom beter om een inbraak nu te voorkomen door je huis goed te beveiligen.

Kans op inbraak groter bij een vrijstaande woning

Als je een vrijstaand huis hebt is de kans op inbraken groter dan bij andere soorten huizen. Dit heeft een aantal redenen. Zo verkiest een inbreker graag een huis waar makkelijk ongezien binnen te komen is. Bij een vrijstaande woning waar men aan alle kanten langs het huis kan lopen is dit makkelijker dan bij een rijtjeswoning of appartement. Er zijn tevens meer ramen en deuren die makkelijk toegankelijk zijn voor eventuele inbrekers. Bovendien wordt vaak gedacht dat bij een vrijstaand huis meer spullen van waarde buit te maken zijn. Hierdoor is het belangrijk dat een vrijstaande woning goed beveiligd wordt. 

Een goede beveiliging schrikt af

Het is niet zo dat wanneer een huis van een goede beveiliging is voorzien dat deze onmogelijk te betreden is voor inbrekers. iemand die perse een huis wil betreden zal altijd wel een manier vinden om binnen te komen. Echter zoeken inbrekers meestal naar de makkelijkste huizen om in te breken en een goede beveiliging schrikt daarom af en zal ervoor zorgen dat inbrekers verder zoeken naar een andere woning die minder goed beveiligd is. 

Beveiligingsmaatregelen 

Naast de voordehand liggende maatregelen die je kunt treffen, zoals het opbergen van spullen rond het huis die gebruikt kunnen worden om de woning te betreden en het goed afsluiten van deuren en ramen, zijn er ook dingen die aangeschaft kunnen worden om een vrijstaande woning beter te beveiligen. Voorbeelden zijn dievenstrippen en inbraak werend hang- en sluitwerk om de deuren en ramen beter te beveiligen.