landelijkwonenBouwen van een veranda

21-11-2014 09:57

Je hebt vast wel gemerkt dat de zomer weer voorbij is. Het weer wordt slechter en dit belemmert je als je heerlijk in de tuin wilt ontspannen van een werkdag. Of als je gewoon lekker met vrienden een hapje of een drankje wilt doen is het fijn als het weer meewerkt.

Veranda

Een mogelijke oplossing welke ervoor kan zorgen dat je nagenoeg heel het jaar door lekker kunt genieten van de tuin is een veranda. Een veranda sluit mooi aan op je huis en biedt een meerwaarde. Een veranda op maat kun je passend op je huis laten maken. Afhankelijk van wat voor veranda je laat bouwen kun je heel het jaar door van je veranda genieten. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een goed geisoleerde veranda te laten bouwen, eventueel aangevuld met terrasverwarming.

Veranda in de winter

Als u ook in de wintermaanden wilt genieten van uw veranda dan is het aan te raden om deze te isoleren om te voorkomen dat er veel warmte verloren gaat. Ook zult u de zijkanten dicht moeten maken met bijvoorbeeld schuifpanelen of een vaste beglazing.

Veranda aanbouwen

Er wordt vaak gevraagd of er een vergunning nodig is voor het aanbouwen van een veranda. Of wat eventuele andere regels zijn. Over het algemeen is er voor het bouwen van een veranda geen vergunning nodig, als er tot 30m² wordt uitgebouwd. Je kunt op  www.omgevingsloket.nl  kijken of er een vergunning nodig is, echter is het aan te raden om altijd bij je gemeente navraag te doen of het wel of niet moet.