landelijkwonenDe vrouw kiest de meubels

28-08-2013 09:32

Voor de mannen die dit bericht gaan lezen komt dit heel erg bekend voor. Man en vrouw gaan samen naar de winkelboulevard om een nieuwe set meubels uit te kiezen. Uiteindelijk is er 1 persoon die beslist wat er in de woonkamer komt te staan. Ja precies, dat is de vrouw.

Afgelopen weekend was het op de boulevard in Breda een koopzondag. De nieuwste collectie was binnen gekomen. Zoals gewoonlijk komt de gemiddelde Nederlander daar wel op af. Op zoek naar nieuwe design meubels  voor in de woonkamer. Een groep studenten ging op onderzoek uit om te testen wie er nu beslist welk meubels er in de woonkamer komen te staan. Ze hebben uiteindelijk 100 stelletjes ondervraagd en de uitkomst was dat in 70% van de gevallen de vrouw beslist. Bij 20% werd de uiteindelijke beslissing samen genomen en bij 10% was het de man die besliste. Een man wil snel beslissen, omdat hij dit niet ziet als een prioriteit nummer 1. Dit in tegenstelling van de vrouw. Die wil het liefst 20 winkels afstruinen om uiteindelijk nog geen beslissing te nemen.

Hier spelen de verkopers in de winkels ook slim op in. Ze spreken in bijna alle gevallen eerst de vrouw aan en geven ze vervolgens nog veel keuzes. En dat is net wat een vrouw niet wil: te veel keuzes.