landelijkwonenDecoratie in een landelijk interieur

16-09-2014 11:32

Mensen die hun woning op een landelijke stijl willen inrichten, zien dit vaak als een ware passie. Zij zijn dan ook regelmatig bezig met het vinden, kopen of maken van nieuwe accessoires. Als landelijk wonen een ware passie is geworden, dan zal een bezoekje aan de stad of winkelboulevard  een nieuwe dimensie met zich mee brengen. Het leuke van landelijk wonen is dat er verschillende materialen kunnen worden gecombineerd, waarbij je zowel oude als nieuwe spullen kunt gebruiken. Typische stijlvolle landelijke inrichtingen worden regelmatig ingericht met spullen van een tweedehands winkel of een rommelmarkt. Dit zijn erg leuke plekjes om te gaan shoppen omdat je vaak dingen voor erg mooie prijzen tegenkomt. Zowel de meubels, muren, vloeren, gordijnen als woonaccessoires zijn aan te passen op de landelijke stijl. Het herkenbaarste van het landelijk wonen is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren die goed bij aansluiten zoals gebroken wit, grijs en bruin.

 

Landelijk wonen en wanddecoratie

 

Wil je een mooie wanddecoratie, dan is het belangrijk om met de wand te beginnen. Probeer de juiste sfeer neer te zetten door een mooie kleur verf te gebruiken. Heb je balken in de woning? Dan is dat een goede manier om een mooi contrast neer te zetten. Ga eens kijken bij een bouwmarkt en vraag verschillende kleurstalen aan, probeer vervolgens de beste kleuren bij jouw landelijke interieur te vinden. Wanneer dit moeite kost of problemen oplevert omdat het moeilijk is om te kiezen, zou je ook een moodboard kunnen maken, zodat je van te voren een goed idee krijgt of de juiste verf goed bij het interieur past. Bij het landelijke interieur kun je het beste kijken naar lichte en natuurlijke kleuren zoals ook grijs, groen, zand, beige en blauw.

Wil je de wand verder decoreren, dan zijn er allerlei mogelijkheden zoals mooie ouderwetse wandklokken, landelijke verlichting of schilderijen met nostalgische omlijstingen. Met de juiste combinatie van de juiste elementen kan men een schitterende landelijke sfeer creeeren.