landelijkwonenEen landelijke badkamer aanleggen

28-09-2015 14:27
 
Een landelijke badkamer kenmerkt zich door vooral veel ruimte en een gezellige en  tegelijkertijd vooral ook rustige uitstraling. In een landelijke badkamer kun je heerlijk  tot rust komen na een lange, vermoeiende dag op het werk.
 

Wat moet er in een landelijke badkamer staan?

 
Landelijke badkamers zijn er in vele soorten en maten. Er zijn geen voorschriften voor wat er precies allemaal in de badkamer moet zijn geïnstalleerd. Daarom zal je zelf moeten bepalen wat je in de badkamer wil. In een landelijke badkamer vind je vaak een bad, sanitair, een badmeubel en soms een grote inloopdouche. In grote woningen is er soms nog ruimte voor een sauna of Turks stoombad. Wat er allemaal mogelijk is hangt af van de ruimte en het budget die beschikbaar zijn.
 

Welke kleuren pas ik toe?

 
Zoals gezegd dient een landelijke badkamer een rustige sfeer uit te stralen. Er wordt daarom vaak gewerkt met gebroken wit, grijstinten en houtkleuren, zoals bijvoorbeeld bruintinten. Met enige regelmaat worden er landelijke badkamers aangelegd met daarin een zachte tint blauw, wat ook erg ontspannend kan ogen. Onderschat de werking van kleuren niet en bedenk je eens hoe een felrode badkamer kan overkomen. Ook al is de inrichting exact hetzelfde; een badkamer met een lichte blauwtint oogt veel rustiger dan een felrode badkamer. Zoek daarom eens goed naar kleuren die jou ontspanning geven, die rustig en goed aanvoelen. Op het internet talloze foto's te vinden met landelijke badkamers, er zijn veel verschillende kleurpatronen beschikbaar, misschien zit er iets voor je bij.
 

Wie legt de landelijke badkamer voor me aan?

 
Je kunt natuurlijk zelf de badkamer aanleggen, maar als je daar geen tijd en/of zin in hebt, doet een badkamerspecialist dat graag voor je. Het kan nogal een gedoe zijn om alles netjes te installeren, en het is belangrijk dat alles goed en natuurlijk het liefst zo snel mogelijk gebeurt. Ook wil je niet met lekkages komen te zitten omdat er iets fout is gegaan bij de aanleg. Reden te meer om een loodgieter in te schakelen, als is het alleen maar voor advies, het kan een hoop gedoe schelen!