landelijkwonenEiken in je woonkamer

25-02-2014 09:54

Dacht je altijd dat eiken meubelen niks voor jou zijn? Denk dan maar eens opnieuw! Want wist je dat je eiken in vele verschillende variaties en kleurtinten kunt krijgen? Voor elk huishouden is er een passende eiken woonkamerset te verkrijgen!

Sfeervol eikenhout in je woonkamer

Hout in je woonkamer maakt de ruimte warm en sfeervol. Maar niet alle tinten passen even goed in je interieur of bij jouw smaak. Gelukkig is eiken in vele soorten verkrijgbaar. Het soort eikenhout bepaalt de kleur en de uitstraling van je eiken woonkamermeubels. Zo is Amerikaans wit eiken veel lichter van kleur, wat een moderner effect geeft. Ook onbehandeld eikenhout is op dit moment erg populair vanwege de trendy uitstraling. Een woonkamer met eikenhout kan dus ook heel goed een moderne woonkamer zijn. Bekijk maar eens een paar voorbeelden van eiken woonkamers.

Creëer een contrast

Misschien houd je juist ook wel van het contrast dat oud eiken kan geven. Met een oud eiken woonkamer maak je echt een authentieke sfeer in je huis. Combineer die eettafel met moderne stoelen en je geeft er helemaal je eigen draai aan.

Inspireren en combineren met eiken

Het natuurlijk van eiken laat zich goed combineren met moderne materialen als rvs en aluminium. Je koopt een complete woonkamer met eiken meubelen en voegt daar je eigen elementen aan toe. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bank, kussens met felle kleuren of bijzondere lampen boven je eikenhouten eetkamertafel.

Duurzaam en betrouwbaar

Eiken heeft als bijkomend voordeel dan het vrijwel onverwoestbaar is. Deze houtsoort trekt en krimpt bijna niet. Je eiken meubels gaan erg lang mee en je hebt er bijna geen omkijken naar. Af en toe afnemen met een licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddel is voldoende. Om de kleur helemaal als nieuw te behouden, kun je een onderhoudsmiddel voor eikenhout gebruiken.