landelijkwonenHet belang van een badkamer met sfeer

13-02-2015 12:15

De badkamer is een zeer persoonlijke ruimte die bij voorkeur geheel naar eigen smaak vormgegeven wordt maar daarbij wel de beperkingen kent van de beschikbare ruimte. Of de badkamer nu echter groot en luxueus wordt of klein en compact, het blijft een ruimte die geheel naar uw smaak en zin zou moeten zijn. Dit is met name van belang omdat de badkamer het gebied is waar men zich niet alleen dagelijks reinigt en wast maar ook, samen met het vuil, door ontspanning zijn vermoeidheid en twijfels van zich af kan laten glijden. Staande onder een warme douche waarbij het water het hoofd en de nek masseert om vervolgens ook de andere delen van het lichaam op te warmen kan een mooi moment van de dag zijn. Het water reinigt en kalmeert het vermoeide lichaam en brengt ook gevoelsmatig energie en verkwikkende frisheid. Een badkamer met de voor u passende sfeer die een goed gevoel oproept is dan ook van groot belang.

Een badkamerontwerp dient meer te zijn

Juist omdat de omgevingsruimte een belangrijk onderdeel van die ontspanning is, en daar dan ook een enorme invloed op heeft, speelt het ontwerpen en de inrichting van een badkamer een grote rol. Een badkamerontwerp dient dan ook een uitnodigende uitstraling te creëren met stijlvolle designaccenten en kleuren. Die zijn voor iedereen weer anders zijn maar wel vaak terug te vinden in mooie wandtegels, tegeldecors of patronen met vloertegels. Belangrijk is dat deze ideeën met tegels bijdragen aan de juiste werking en invloeden van een badkamer uitstraling als geheel. Natuurlijk dient een indeling ook praktisch te zijn en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn maar eigenlijk valt dit ook gewoon onder het creëren van een aangename omgeving. Niet al te vooruitstrevend in kleuren bij de betegeling, denk eraan dat u de tegels ook na enkele jaren nog mooi wilt vinden. Als dat namelijk niet het geval zou zijn zou men zich voortdurend ergeren en daarmee niet voldoen aan het laten ontstaan van een omgeving die voor ontspanning zorgt. Ook de netheid van een badkamer valt onder een uitnodigende uitstraling, denk daarbij aan een de tegels op de wand en de vloer en een goede en mooie betegeling. Geeft niet alleen het schone en hygiënisch gevoel van tegels maar voorkomt ook ergernissen door storende afwerkingsfoutjes.

Een persoonlijke twist in de badinrichting

Net als elk ander deel van het huis, weerspiegelt een badkamer de smaak en levensstijl van de huiseigenaar voorbij de vorm en de ontwerpen van de architect of bouwer. In de badruimte is die persoonlijke twist misschien zelfs wel het allerbelangrijkste. De juiste wijze en hoeveelheid aan opbergmogelijkheden en accessoires in de badkamer die voldoende plaats bieden aan toiletartikelen, styling apparaten, spiegels, planken etc. is hier essentieel bij. Net zoals licht en luchtverversing essentieel zijn voor het waarborgen van een gezond badkamerklimaat. Soms wel makkelijk maar als dit betekent niet dat badkamers dan ook perse grote ruimtes moeten zijn, ook kleine badruimtes kunnen al het noodzakelijke sanitair herbergen, prima ingericht zijn en een stijlvolle en gezellige uitstraling geven. Er is vaak geen gebrek aan ideeën om de ruimte van grote badkamers te benutten en deze een aantrekkelijke en ruime sfeer mee te geven. Een goede specialist kan echter ook in een kleine badkamer ruim en uitnodigend laten lijken met een slimme inrichting en ruimtebesparende ideeën die ook nog eens als eyecatcher kunnen werken.

Ruimtewinnen in kleine badkamers

Planken, richels en hangende hoge of halfhoge kasten zorgen voor vrije ruimte op de vloer en maken optimaal gebruik van de hoeken en kleine wandjes. Brede en diepe wastafels zijn vaak ruimte beperkend, kleinere ondiepe badkamermeubels of wastafelbladen met opzetwastafels zijn dan een betere optie. Lange spiegels reflecteren niet alleen licht maar ook de ruimte zelf en geven zodoende een vergrotend effect. Een kleine scheerspiegel doet in dat opzicht niet zoveel maar is dan wel weer erg praktisch in het gebruik. Voor dergelijke voorbeelden van sfeer en het optimale gebruik van badkameraccessoires klikt u even door naar de online badkamershowroom van Sani-bouw. Onze badkamerinspiratie in 3D laat u dan veel van dergelijke mogelijkheden zien.