landelijkwonenInterieurtrends 2014: landelijk wonen

10-12-2013 11:26

De landelijke inrichting is een trend die we nu al een paar jaar terug zien komen, steeds in een net iets ander jasje. Ook in 2014 is landelijk wonen nog helemaal in. De grootste inspiratiebron van deze trend is het buitenleven. Het overheersende gevoel is rust en ontspanning, gebaseerd op het buitenleven.

Het platteland in de stad

Juist ook in de stad kan men behoefte hebben aan de rust en de ontspanning van het buitenleven en platteland. Zelfs midden in de stad kan je in een landelijk interieur even tot rust komen en de stress van het werken van je afschudden. Een landelijke woning is functioneel ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een strandhuisje, chalet of boerderij. Creëer dit ook in je stadswoning door overbodige spullen weg te halen en te kiezen voor eenvoud.

Meubels en raamdecoratie

In een landelijk interieur zie je veel natuurlijke materialen terugkomen zoals hout, linnen, touw, vlas, katoen en wol. Vaak wordt er gebruik gemaakt van robuuste houten meubelen, zoals een eettafel van steigerhout of een mooie houten schommelstoel. Ook patchwork kleden op oude houten vloeren, wollen dekens, linnen lakens en handgemaakte meubels komen veel voor.

Op het gebied van raamdecoratie zijn er verschillende mogelijkheden die goed passen bij de landelijke stijl. Kleuren zoals wit, grijs, of houtkleur passen mooi in een landelijk interieur. Kies bijvoorbeeld voor linnen plisségordijnen of voor houten jaloezieën. Vooral jaloezieën van bamboehout en jaloezieën met een verweerde uitstraling zijn een mooie aanvulling op de stijl.