landelijkwonenKiezen van een bankstel: 9 tips om mee te nemen voordat je over gaat tot de aankoop

01-02-2019 09:00

Omdat de bank om meer dan één reden zoveel invloed op de ruimte heeft, wil je hem niet als laatste kopen als aanvulling op je woonkamer. Dit is een onderdeel waar je op voorhand heel veel aandacht aan wilt besteden en ervoor wilt zorgen dat je precies weet wat je nodig hebt. Het beantwoorden van die vraag is niet altijd even eenvoudig als we zouden willen. Er zijn zoveel opties! Wij van Bankstellenshop.com hebben de 9 beste tips en vragen uitgekozen waarvan we zeker weten dat deze je helpen een weloverwogen en zelfverzekerde beslissing te nemen de volgende keer dat je op zoek gaat naar een bank.

De in onze ogen meest relevante tips

1 De meeste van onze bezoekers vragen of proberen het volgende "Is het bankstel lang genoeg zijn om een dutje op te doen". Dus onze tip, kies een model met voldoende zitplaatsen, zorg ervoor dat je minimaal 90 cm aan zit/lig ruimte hebt, of zelfs langer als de ruimte dit toelaat. 

2 Snijd een sjabloon van bruin papier in het formaat van de bank die je overweegt. Plaats het op de grond en zie hoe het eruit ziet voordat je het koopt. Het klinkt misschien erg simpel maar dit werkt echt geweldig. Veel mensen zijn namelijk heel visueel georiënteerd. 

3 Appartementsbewoners, pas op. Uw bank mag nooit langer zijn dan de plafondhoogte van de lift. Meet één keer, meet vervolgens twee keer, en ben er zeker van dat de bank of via de lift of via de trap verplaatst kan worden. De kosten van een externe lift om via het balkon te gaan wil je echt niet hebben. 

4 Wij gebruiken bij voorkeur geen grote patronen of trendy kleuren voor grote gestoffeerde bankstellen. De indruk van het patroon of de warme uitstraling van trendy kleuren moet uit de kussens komen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen wanneer je een wissel nodig hebt. Als je op je bankstel bent uitgekeken is dit vele malen duurder dan de leuke kussens vervangen. 

5 Zorg ervoor dat de bank die je koopt stevig en goed gebouwd is, als je een van de voorpoten van 10 cm van de grond tilt moet het andere pootje aan de lange zijde ook van de grond zijn. Als het nog steeds de grond raakt, is het frame misschien te zwak. 

6 Als je een laag plafon hebt, wil je ook een lage bank kopen, waardoor het lijkt alsof het plafond langer/ hoger is dan het daadwerkelijk is. In een kamer met een hoog plafond wilt je juist dat een hoge rugleuning een goede bijdrage kan leveren aan de ruimte door op te vallen. 

7 Een vraag welke we gehad hebben: Als moeder van drie heb ik weinig hulp nodig, maar alles moet sterk en degelijk zijn. Ik heb mijn bank nodig om comfortabel te zijn en moet makkelijk te onderhouden zijn. Ons advies was een niet al te strakke leren bank, gemakkelijk om schoon te maken, als je er een keer op morst is het zo op te poetsen. Als je een heel strak model neemt en je hebt kinderen welke erop gaan staan springen dan kun je verwachten dat het leer er over een tijdje niet al te mooi meer uit ziet. Houd hier dan ook rekening mee met de aankoop! Een leren model kun je gemakkelijk stofzuigen, afnemen met een doekje etc, ideaal. Als men er een keer met een stift op schrijft en je hebt hem van tevoren behandeld dan is het ook simpel te verwijderen terwijl dit bij stof vele malen moeilijker is! 

8 “Ik hou van armen die plat en groot genoeg zijn om op te zitten, zodat een verdwaalde gast kan komen om mee te doen aan het gesprek als de bank vol is.” Let op dat als dit een van jou wensen is je dit ook bij de verkoper in de winkel duidelijk maakt, vaak zijn de armen namelijk niet bedoeld om op te zitten. Door dit expliciet te melden kan de verkoper je helpen met het adviseren van de beste modellen hiervoor. 

9 “Gebruik nooit twee zitkussens, omdat dan drie mensen niet op de bank zullen zitten.” Het is maar net hoe je het bekijkt, het is wel mogelijk maar 1 persoon zal nooit heel comfortabel zitten. Ons advies is dan ook om een 3 zits bank ook met 3 zit kussens te nemen en niet met 2 grote. Houd er bij het kiezen van een bankstel rekening met je levensstijl, als je van plan bent er op te leven kies dan ook een model wat bij je levensstijl past. Je kunt zowel schoonheid als comfort vinden. Blijf kijken tot je het model vindt welke perfect is voor jou. Vertrouw ons, je kunt het vinden, het is er!