landelijkwonenKlussen aan huis

16-12-2014 12:32

Als u een landelijk huis hebt, betekent dit dat u aardig wat onderhoud heeft aan uw huis. Uiteraard net als iedereen, maar zodra u landelijk woont, is uw huis waarschijnlijk groter en alleenstaand. Er is dus meer huis dat onderhouden moet worden.

 

En dus is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en al die klussen aan uw huis te doen! De gemiddelde klusser draait zijn hand niet om voor wat zaag- las- of soldeerwerk. Maar hoe beschermd werkt u als u aan uw huis klust? De meeste klussers die thuis aan de slag gaan, dragen weinig of geen beschermende kleding.

Toch is dat wel erg verstandig. Een werknemer in de bouw is altijd verplicht om zichzelf te beschermen tegen eventuele gevaren die veroorzaakt worden door de werkzaamheden.

 

Bescherming die u kunt aanschaffen

Denk maar eens aan hele simpele beschermmiddelen als handschoenen. Met handschoenen aan hoeft u niet bang te zijn dat het riet voor op uw nieuwe dak in uw handen snijdt, of dat u op uw vingers slaat bij het slaan van het zoveelste spijkertje.

Daarnaast is het ook van belang om kleding te dragen die beschermt tegen bepaalde situaties. Draag geen kleding die snel beschadigt, of al beschadigd is. De meeste mensen gaan klussen in oude, versleten kleding. Dan is het niet zo erg als deze beschadigt! Maar de kleding beschermt niet tegen deeltjes, zoals zaagsel, en is niet scheurvast. Daardoor wordt het risico op een ongeluk onbewust groter gemaakt.

Gaat u iets zagen of schuren met een machine? Of gaat u wat lassen of solderen? Dan moet u altijd uw lichaam beschermen met juiste kleding, handschoenen en een veiligheidsbril.

Daarnaast is het verstandig om ook uw oren te beschermen. Harde geluiden zijn al heel snel schadelijk, zeker als u een hele dag gaat klussen en langer dan een minuut of 5 in de herrie staat.


Draag gehoorbescherming zodra u iets doet in de buurt van een hard geluid. Je oren zijn niet meer te repareren!