landelijkwonenLandelijk wonen op woonbeton

04-11-2014 08:54


Het is ontegenzeggelijk waar, landelijk wonen wordt niet snel geassocieerd met wonen op een betonnen vloer. Beton heeft de naam koud te zijn, industrieel vervaardigd en bovendien iets voor een werkplaats of kantoorruimte waar niet zoveel aandacht hoeft te worden gegeven aan comfort. Toch heeft de vloerenbranche een aantal mooie alternatieven die best kunnen horen bij het thema 'landelijk wonen'. De introductie van 'woonbeton' vond plaats in de jaren '90. Het is een cementgebonden betonvloer die anders dan een reguliere deklaag wordt voorzien van kunststof materialen zoals polyurethaan. De voordelen van deze toevoeging zijn onder meer dat de vloer tijdens het aanbrengen goed zelfnivellerend is en dat de vloer sneller droogt. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld dat de cementgebonden gietvloer geheel in een eigen kleur kan worden afgewerkt, zelfs in een hele vriendelijke en natuurlijk ogende kleur.

Woonbeton en de renovatie van uw woning

Woonbeton is ook handig voor woningen die over een verouderde betonvloer beschikken. De laag kan in een dikte van 30 tot 70 mm worden aangebracht, in allerlei kleuren en tinten. De toplaag wordt voorzien van een waterafstotende en beschermende wax zodat de vloer ook makkelijk te onderhouden is. Bovendien kunt u in een afwerklaag van 5 cm vloerverwarming laten opnemen voor extra comfort in huis. Een bruinkleurige of grijskleurige woonbetonvloer is een mooie neutrale achtergrond voor beeldbepalende elementen zoals meubels, houten tafels en houten trappen. U kunt woonbeton laten polijsten zodat er een speciale structuur in de toplaag naar boven komt, lijkend op marmer of een andere natuurlijk uitziende steensoort. Met woonbeton kunt u creatief gezien alle kanten op.

Woonbeton dat eruit ziet als donkerbruin eikenhout?

Het polijsten van woonbeton is een ambacht. Een echte professional kan zelfs een woonbeton voor u leggen dat er uitziet als een parketvloer. Bovendien kunt u dezelfde tint bijvoorbeeld fraai doorzetten in uw badkamer zodat de ruimte als het ware doorlopend is. Een ander significante eigenschap van woonbeton is de grote lichtreflectie. Door het gebruik van speciale mineralen en pigmenten wordt licht op een bijzonder manier in de hele ruimte gereflecteerd. Woonbeton is dus zeker een product die bij het thema 'landelijk wonen' past. Voor meer informatie over woonbetonproducten kunt u een kijkje nemen op https://www.gietvloeritalia.nl/.