landelijkwonenPerfect pastel voor je landelijke woning

01-02-2016 09:54

Woon je in de stad maar voel je je meer aangetrokken tot de rust die landelijk wonen met zich meebrengt? Ga dan voor een landelijke wooninrichting om je eigen landelijke ambiance te creëren. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en wol staat hier centraal, maar ook de juiste kleuren dragen bij om deze rustige sfeer te creëren. Lees wat de perfecte pastel kleuren voor jouw landelijke woning doen.

Pastelroze en poederkleuren

Mannen zullen niet zo snel voor pastelroze kiezen, maar heb je een vrouwen huishouden? Ga dan zeker voor deze rustige doch vrolijke kleur. Pastelroze en poederkleuren gaan goed samen met zachte en aaibare woonaccessoires zoals plaids en kussens; lekker voor de wintermaanden dus!

Pastelblauw en mintgroen

Wil je gaan voor kleur, maar het echt rustig houden? Pastelblauw is de meest rustige kleur die je huis toch een gezellig tintje geeft. Wist je dat lichtblauwe kleuren in de slaapkamer er voor zorgen dat je beter slaapt? Daarnaast zijn pastelblauw en mintgroen typische kleuren die de interieurtrend ‘natuurlijk wonen’ op een kalme manier doorvoeren in je landelijke woning.  

Gebroken wit en zandkleuren

Omdat je vast niet alles in dezelfde kleur wilt hebben is het handig om af te wisselen met wat neutrale kleuren zoals gebroken wit of een lichte beige/zand kleur. Kies je voor kleur op de muren? Schilder dan de grootste muren in een neutrale tint en de kleinere in je gekozen (pastel)kleur zodat de kalme vibe behouden blijft. Schakel je een schilder in om je muren te verven? De schilder informeert je goed over welke muren je het best een kleurtje kunt geven. De kosten van een schilder beginnen al bij € 35 per uur.

Accessoires en andere aankleding


Om een landelijke woning te creëren gebruik je veel natuurlijke materialen. Kies voor natuursteen of houten vloeren. Ook de accessoires mogen van hout zijn en denk bij stoffen vooral aan wol en katoen. Voer de landelijke sfeer ook toe aan de buitenkant van je huis. Bekijk bijvoorbeeld eens de opties van rolluiken. Deze worden meestal in kunststof of aluminium geleverd, maar zijn er ook in hout! De kosten van rolluiken zijn variëren tussen € 90 en € 600 per stuk. Vraag je specialist naar de opties!  
 

Bronnen

https://nl.pinterest.com/pin/334110866081397310/
https://nl.pinterest.com/pin/386746686728200275/
https://nl.pinterest.com/pin/361484307569895807/