landelijkwonenPVC Vloeren

05-11-2013 14:09

Eerder schreven we al een bericht over laminaat vloeren en houten vloeren, waarin we de voor- en nadelen van laminaat vloeren en houten vloeren aan het licht brachten. Een ander alternatief voor een houten vloer is een PVC vloer. Een kwalitatieve PVC kan zo gemaakt worden dat hij bijna niet te onderscheiden is van echt hout. Voor een landelijk interieur kan men ook prima gebruik maken van een PVC vloer.  Hieronder zullen we de voor en nadelen pvc vloeren beschrijven. Voordat we dat kunnen doen is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen pvc klik vloeren en pvc lijm vloeren. Een pvc klik vloer is een eigenlijk te vergelijken met een laminaat vloer, waarbij  losse vloerdelen aan elkaar geklikt kunnen worden. Een pvc lijm vloer is een vloer die in stroken op de ondergrond gelijmd wordt.

Voordelen van PVC Klik vloeren

PVC Klik vloeren zijn makkelijk zelf te leggen en hebben daardoor lagere kosten wanneer je kijkt naar legwerk. Door het kliksysteem heb je geen last van nadenvorming en doortekeningen. Daarnaast zijn PVC klikvloeren perfect te gebruiken in vochtige ruimtes en kunnen zonder enige aanpassingen op de originele ondergrond worden gelegd.

Nadeel PVC klik vloeren

Klik vloeren hebben een hogere warmte-isolatie dan lijm vloeren, dat is in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling niet voordelig.

Voordelen  pvc lijm vloeren

PVC lijm vloeren zijn ideaal te gebruiken bij vloerverwarming en vloerkoeling. Een pluspunt is ook dat wanneer er één strook beschadigd raakt, deze plaatselijk vervangen kan worden, zonder daarvoor de hele vloer er uit te halen. De aanschafprijs van PVC stroken zijn vaak goedkoper dan pvc klik vloeren

Nadelen pvc lijm vloeren

Met het legwerk, zijn pvc lijm vloeren een stuk duurder. Door de directe verlijming, is er kans op nadenvorming en doortekeningen. Bij PVC lijmvloeren worden er hogere eisen aan de ondergrond gesteld.