landelijkwonenVoordelen van dubbel glas.

21-08-2013 16:57
Als u enkelglas in uw huis heb kan het de vochtige warme lucht binnenshuis afkoelen. Vervolgens komt er allemaal condensatie op de ruit. Maar tijdens de warme periodens komt er warmt binnen in uw koude huis. Waardoor het veel te warm in uw huis kan worden, dat is natuurlijk ook niet fijn.
 
Bij dubbel glas wordt de ruit dubbel uitgevoerd met een laag lucht daartussen. Om dat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er ook minder warmte door de ruit naar buiten geleid. 
 
In de luchtlaag vormt een circulatie waardoor alle warmte of kouw in uw huis blijft en de kouw of warmte van buiten ook echt buiten blijft. Dit is een zeer fijne aankoop voor uw woning. Hierdoor zult u het nooit te warmt of te koud hebben. Mits u een goed geisoleerd huis heeft.
 
Tegenwoordig wordt dubbel glas gemaakt door tussen de twee glasbladen een holle aluminium buis aan te brengen met dubbele kitafdichtingen. De binnenste laag kit is een sterk hechtende elastische kit die de ruiten en de afstandhouder bij elkaar houden. De kit die tussen de glazen zitten zijn UV-bestending. De afdichtings kit heeft als doel de ruit waterdampdicht te maken, maar deze kit is niet UV-bestendig waardoor het altijd goed beschermd moet worden tegen UV-stralingen.