landelijkwonenWaarom een tuinhuis plaatsen

25-02-2014 16:13

Een tuinhuisje is niet alleen functioneel, het maakt de tuin daarnaast stukken gezelliger. Al naar gelang het model tuinhuis ontstaat er een aangenaam zithoekje of terras uit de wind in het zonnetje. Tuinhuizen zijn van hout of gerecycled kunststof waar een natuurlijke houtkleur aan gegeven is zodat het materiaal bijna niet van echt te onderscheiden is. Houten tuinhuizen kan je, met enkel een transparante beschermlaag, in de natuurlijke kleur laten zodat het hout mooi kan verkleuren. Om in een thematuin een betere samenhang met de rest van het tuininterieur te verkrijgen, is het ook goed mogelijk ze met een kleurbeits te behandelen.

Oneindig variëren
Hout is een makkelijk te verwerken materiaal en tuinhuizen zien we tegenwoordig dan ook in vele vormen en maten terug. Tuinhuizen zijn bovendien eenvoudig te plaatsen met een vaste houten vloer of tegels in zand. Was er vroeger alleen de blokhut waar je net de tuinset of een paar fietsen in kwijt kon, vandaag de dag is dat wel anders. Verschillenden typen daken zoals lessenaars- zadeldaken of gewoon een plat dak maken dat dat we oneindig kunnen combineren met maten, overstekken, terrasoverkappingen, veranda's en doorgetrokken houten terrasvloeren. De standaardafmetingen van dakrand- en nokhoogtes maken het mogelijk de verschillende kant-en-klaarpakketten eenvoudig met elkaar te verbinden.

Je eigen spa in de tuin
Tuinhuizen van blanke schroten of rabatdelen hebben wel iets weg van een Finse sauna. Met de tuinhuisjes van het type chalet is dat ook heel goed mogelijk. Aan een zijde bijvoorbeeld een fijne sauna, aan de andere kant een loungeruimte met kleedruimte een koelkast en een wijnrek. En buiten op het terras de hottub of voor na de sauna de cold tub. Genieten in een VIP spa wellness doe je voortaan gewoon in je eigen tuinhuis.