landelijkwonenWonen op een landgoed

20-01-2014 12:18

De landelijk wonen trend die men tegenwoordig vaak in de steden ziet terugkomen heeft zijn oorsprong eigenlijk in het ‘echte landelijk wonen’. Met dit landelijk wonen refereert men aan het wonen in een landelijke omgeving, met veel ruimte en een open omgeving. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om op een groot landgoed te wonen, is de trend ook naar het stadse leven verschoven omdat dit bij veel mensen gevoelens van nostalgie opwekt, en ook een bepaalde rust creëert in het drukke zakelijke leven van de stad.

Het wonen op een landgoed brengt een aantal zaken met zich mee die men in de stad niet snel zal tegenkomen. Zo zal men op een landgoed veel onderhoud moeten plegen aan zowel huis als tuin. Landgoederen zijn vaak oudere huizen, waarbij regelmatig onderhoud vereist is, daarnaast komt er een grotere tuin bij kijken, waar natuurlijk ook vele uren onderhoud in gaan zitten. Wanneer men een groot landgoed heeft, kan het ook gebeuren dat er inbrekers aangetrokken worden. Daarom komt er bij een landgoed vaak ook een goede beveiliging kijken. Het terrein kan met een hek omheind worden en bij binnenkomst kan men een poort plaatsen, die alleen van binnen of met een afstandsbediening geopend kan worden.

Naast de vele klusjes en dingen waar je aan moet denken, is wonen op een landgoed voor veel mensen een droom die werkelijkheid wordt. Op een landgoed kan men genieten van rust en is men vaak in direct contact met de natuur. Door grote hoeveelheid land heeft men allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld zelf dieren te houden of zelf groenten en fruit te kweken.