landelijkwonenBlog

Vroeg er werd een laminaatvloer altijd gezien als een goedkopere variant van een echte houten vloer. Veel mensen hebben dit idee nog steeds. Het is alleen zo dat er tegenwoordig laminaat wordt gemaakt wat bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer.  Soms wordt er ook gekozen voor een parketvloer. Dit is een soort tussenweg doordat deze vaak wel gedeeltelijk of helemaal uit hout bestaat. Toch is het voor de meeste mensen die landelijk wonen en exclusief willen zijn, toch meer vanzelfsprekend dat ze voor een echte houten vloer gaan.

Houten vloer

Het voordeel van een houten vloer is zijn levensduur. Wanneer de kwaliteit en onderhoud goed zijn kan dat variëren van 10 tot 60 jaar. Vroeger werd hout gebruikt als een dragende constructievloer. Tegenwoordig wordt hij echter enkel gebruikt als vloer afwerking. Het nadeel van hout is dat het gevoelig is voor werking en niet goed bestand is tegen vlekken. Wel kan hij worden opgeschuurd zodat de beschadigingen vrijwel vervallen.

Laminaatvloer

Laminaat is geen echt hout, maar bestaat uit geperste platen. De toplaag is kunststof waardoor het zeer onderhoudsvriendelijk is. Tegenwoordig is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Ook is het bestand tegen vlekken en kan je het gemakkelijk zelf leggen.

Het nadeel van deze vloer is dat de maximale levensduur slechts 30 jaar is. Wel is het voordeliger in aanschaf.  

Om een landelijk interieur compleet te maken kan men letten op de kleine details, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van brocante woonaccessoires. Een middel wat zeker niet mag ontbreken is het ophangen of plaatsen van landelijke lampen. Naast de vormgeving van de lamp, is ook het warme licht dat de lamp verspreid belangrijk om de sfeer van het landelijk wonen te creëren.

Wat moet je je voorstellen bij landelijke lampen?

Landelijke lampen worden net als andere landelijke meubels gemaakt van stoere en robuuste materialen, dit kan varieren van robuust hout to authentiek gietijzer. Naast deze robuuste materialen wordt ook vaak gebruik gemaakt van linnen en katoen. Echte landelijke lampen kan men herkennen aan de vaak sierlijke bogen.

De kleur van de lamp moet ervoor zorgen dat het interieur een rustieke en warme uitstraling krijgt. Hierbij kun je denken aan naturel kleuren als zwart, wit en bruin.

De landelijk wonen sfeer is een woonstijl die oorspronkelijk van het platteland komt. Tegenwoordig wordt deze woonsfeer vaak toegepast in het drukke stadse leven waarbij mensen graag hun woning zo proberen in te richten dat ze tot rust kunnen komen in een gezellige warme sfeer.  

 

 

Steeds vaker zie je ze terug in Nederland. Imponerende runderen waarvan maar weinig mensen weten wat het precies zijn. Een ding is duidelijk. Het zijn indrukwekkende dieren. Deze dieren zijn Schotse Hooglanders, familie van de Nederlandse melkkoe. De meest voorkomende kleur is roodbruin, maar soms komen ze ook zwart voor of beige-kleurig. 

Schotse Hooglander als hobby

De Schotse Hooglanders geven je veel plezier wanneer je ernaar kijkt. Daarnaast zijn het vriendelijke dieren. Wanneer ze genoeg ruimte hebben hoeven ze alleen in de winter bij gevoerd te worden. De weide kan je met een simpele afrastering geschikt maken voor de dieren. Tevens doe je de dieren goed met bijvoorbeeld een stukje bos. Het geeft beschutting en ze kunnen er tegenaan schuren. Dit doen ze zodat de  vacht er in de zomer makkelijk afvalt. Dit veroorzaakt ook de nodige jeuk.

Daarnaast houden deze dieren erg van verkoeling in het water. Wanneer er geen vijver aanwezig is zorg dan voor een andere manier van verkoeling middels water.

Verzorging

De Schotse Hooglander heeft maar weinig verzorging nodig. Het tam maken kost wel veel tijd maar is mogelijk. Omdat ze kuddedieren zijn is het altijd nodig om minimaal 2 dieren bij elkaar te zetten. Verder hebben ze weinig verzorging nodig wanneer je zorgt voor een geschikte omgeving. Dan kan de Schotse Hooglander heel goed voor zichzelf zorgen. 

De vrouw kiest de meubels

28-08-2013 09:32

Voor de mannen die dit bericht gaan lezen komt dit heel erg bekend voor. Man en vrouw gaan samen naar de winkelboulevard om een nieuwe set meubels uit te kiezen. Uiteindelijk is er 1 persoon die beslist wat er in de woonkamer komt te staan. Ja precies, dat is de vrouw.

Afgelopen weekend was het op de boulevard in Breda een koopzondag. De nieuwste collectie was binnen gekomen. Zoals gewoonlijk komt de gemiddelde Nederlander daar wel op af. Op zoek naar nieuwe design meubels  voor in de woonkamer. Een groep studenten ging op onderzoek uit om te testen wie er nu beslist welk meubels er in de woonkamer komen te staan. Ze hebben uiteindelijk 100 stelletjes ondervraagd en de uitkomst was dat in 70% van de gevallen de vrouw beslist. Bij 20% werd de uiteindelijke beslissing samen genomen en bij 10% was het de man die besliste. Een man wil snel beslissen, omdat hij dit niet ziet als een prioriteit nummer 1. Dit in tegenstelling van de vrouw. Die wil het liefst 20 winkels afstruinen om uiteindelijk nog geen beslissing te nemen.

Hier spelen de verkopers in de winkels ook slim op in. Ze spreken in bijna alle gevallen eerst de vrouw aan en geven ze vervolgens nog veel keuzes. En dat is net wat een vrouw niet wil: te veel keuzes.

Antieke bedden

26-08-2013 11:06

In de landelijk wonen stijl wordt vaak gebruik gemaakt van antieke bedden. Landelijk wonen of niet, antieke bedden zijn erg gewilde objecten voor in de slaapkamer. De elegante stijl van antieke ontwerpen en oud vakamanschap is bij veel verschillende bevolkingsgroepen in trek. Bij sommige roept het nostalgie op, bij andere de gedachten aan een vervlogen tijdperk en voor andere zijn de bedden van vroeger simpelweg mooier dan de bedden die hedendaags worden ontworpen.

Bedden zijn anders dan andere meubelstukken in huis, ondanks dat een bank, sofa, eettafel en eetkamer stoelen misschien deel zijn van de woonkamer en daardoor naar bezoekers en naar buiten iets uitstralen, is een bed iets intiemer, wat niet iedereen die je huis betreedt regelmatig te zien krijgt. Een bed is waar je tot rust komt, waar je ontspant en waar je slaapt. Daarom is de aanschaf van een bed voor veel mensen erg belangrijk. Het bed moet comfortabel zijn en je moet er op je gemak voelen.

Het mooie van een antiek bed is dat je natuurlijk zelf kunt kiezen wat voor matras je op het bed wilt. Er zijn verschillende soorten matrassen zoals polyther matrassen, koudschuim matrassen, traagschuim matrassen, binnenvering matrassen, pocketvering matrassen, latex matrassen en lucht matrassen. Veel van deze matras vormen zijn toe te passen bij antieke bedden. Wil je een matras kopen voor je antieke bed, laat je dan goed informeren over de mogelijkheden en wat het beste aansluit op jouw behoeftes.

Voordelen van dubbel glas.

21-08-2013 16:57
Als u enkelglas in uw huis heb kan het de vochtige warme lucht binnenshuis afkoelen. Vervolgens komt er allemaal condensatie op de ruit. Maar tijdens de warme periodens komt er warmt binnen in uw koude huis. Waardoor het veel te warm in uw huis kan worden, dat is natuurlijk ook niet fijn.
 
Bij dubbel glas wordt de ruit dubbel uitgevoerd met een laag lucht daartussen. Om dat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er ook minder warmte door de ruit naar buiten geleid. 
 
In de luchtlaag vormt een circulatie waardoor alle warmte of kouw in uw huis blijft en de kouw of warmte van buiten ook echt buiten blijft. Dit is een zeer fijne aankoop voor uw woning. Hierdoor zult u het nooit te warmt of te koud hebben. Mits u een goed geisoleerd huis heeft.
 
Tegenwoordig wordt dubbel glas gemaakt door tussen de twee glasbladen een holle aluminium buis aan te brengen met dubbele kitafdichtingen. De binnenste laag kit is een sterk hechtende elastische kit die de ruiten en de afstandhouder bij elkaar houden. De kit die tussen de glazen zitten zijn UV-bestending. De afdichtings kit heeft als doel de ruit waterdampdicht te maken, maar deze kit is niet UV-bestendig waardoor het altijd goed beschermd moet worden tegen UV-stralingen.

Eerste blog

21-08-2013 15:10

Onze nieuwe blog is vandaag van start gegaan. Houdt focus hierop en wij zullen proberen je geïnformeerd te houden. Je kunt nieuwe berichten plaatsen op deze blog via de RSS feed.

<< 1 | 2 | 3

Blog

Zoals je misschien hebt opgemerkt, is de tijd voor het aanschaffen van een terrasoverkapping weer aangebroken. De diverse aanbieders op de markt zijn momenteel dan ook volop bezig met het verspreiden van promotiemateriaal, zoals bijvoorbeeld folders en nieuwsbrieven. Het aanbod van...
  Een landelijke badkamer kenmerkt zich door vooral veel ruimte en een gezellige en  tegelijkertijd vooral ook rustige uitstraling. In een landelijke badkamer kun je heerlijk  tot rust komen na een lange, vermoeiende dag op het werk.   Wat moet er in een landelijke...

Wat is Rockpanel?

06-09-2015 19:18
Wat is Rockpanel? Rockpanel is plaatwerk voor gevels en dak. Het plaatmateriaal wordt vervaardigd van basaltsteen en is een populair merk  gevelbekeding. De zeer stevige maar toch flexibele platen van Rockpanel vormen prachtige natuurlijke, duurzame en stijlvolle oplossing om een...
De badkamer is een zeer persoonlijke ruimte die bij voorkeur geheel naar eigen smaak vormgegeven wordt maar daarbij wel de beperkingen kent van de beschikbare ruimte. Of de badkamer nu echter groot en luxueus wordt of klein en compact, het blijft een ruimte die geheel naar uw smaak en zin zou...

Klussen aan huis

16-12-2014 12:32
Als u een landelijk huis hebt, betekent dit dat u aardig wat onderhoud heeft aan uw huis. Uiteraard net als iedereen, maar zodra u landelijk woont, is uw huis waarschijnlijk groter en alleenstaand. Er is dus meer huis dat onderhouden moet worden.   En dus is het tijd om de handen uit de mouwen...
Het is ontegenzeggelijk waar, landelijk wonen wordt niet snel geassocieerd met wonen op een betonnen vloer. Beton heeft de naam koud te zijn, industrieel vervaardigd en bovendien iets voor een werkplaats of kantoorruimte waar niet zoveel aandacht hoeft te worden gegeven aan comfort. Toch heeft de...
Zelf je tuin ontwerpen is voor sommige mensen een erg leuke bezigheid. In principe lijkt het wel op het inrichten en ontwerpen van je woninginterieur. Het is verstandig om ook voor je tuin een logische volgorde aan te houden wanneer je gaat beginnen met het ontwerp en de indeling van je tuin. Hier...
Mensen die hun woning op een landelijke stijl willen inrichten, zien dit vaak als een ware passie. Zij zijn dan ook regelmatig bezig met het vinden, kopen of maken van nieuwe accessoires. Als landelijk wonen een ware passie is geworden, dan zal een bezoekje aan de stad of winkelboulevard  een...
Wil jij graag een paardje aan huis houden? Heb je de ruimte, tijd, een goede stal en een goede omheining? Waar wacht je dan nog op? Dat zou je bijna gaan denken. Maar er komt heel wat kijken bij het houden van een paard. Ten eerste mag een paard nooit alleen gehouden worden. Paarden zijn...
Je huis praktisch inrichten is altijd belangrijk, ook wanneer je je huis een landelijke sfeer wilt geven. Door online te shoppen is het tegenwoordig mogelijk om verschillende elementen aan je huis toe te voegen. Deze zorgen ervoor dat de sfeer precies naar je zin kan worden...
1 | 2 | 3 >>