landelijkwonenBlog

Een tuinhuisje is niet alleen functioneel, het maakt de tuin daarnaast stukken gezelliger. Al naar gelang het model tuinhuis ontstaat er een aangenaam zithoekje of terras uit de wind in het zonnetje. Tuinhuizen zijn van hout of gerecycled kunststof waar een natuurlijke houtkleur aan gegeven is zodat het materiaal bijna niet van echt te onderscheiden is. Houten tuinhuizen kan je, met enkel een transparante beschermlaag, in de natuurlijke kleur laten zodat het hout mooi kan verkleuren. Om in een thematuin een betere samenhang met de rest van het tuininterieur te verkrijgen, is het ook goed mogelijk ze met een kleurbeits te behandelen.

Oneindig variëren
Hout is een makkelijk te verwerken materiaal en tuinhuizen zien we tegenwoordig dan ook in vele vormen en maten terug. Tuinhuizen zijn bovendien eenvoudig te plaatsen met een vaste houten vloer of tegels in zand. Was er vroeger alleen de blokhut waar je net de tuinset of een paar fietsen in kwijt kon, vandaag de dag is dat wel anders. Verschillenden typen daken zoals lessenaars- zadeldaken of gewoon een plat dak maken dat dat we oneindig kunnen combineren met maten, overstekken, terrasoverkappingen, veranda's en doorgetrokken houten terrasvloeren. De standaardafmetingen van dakrand- en nokhoogtes maken het mogelijk de verschillende kant-en-klaarpakketten eenvoudig met elkaar te verbinden.

Je eigen spa in de tuin
Tuinhuizen van blanke schroten of rabatdelen hebben wel iets weg van een Finse sauna. Met de tuinhuisjes van het type chalet is dat ook heel goed mogelijk. Aan een zijde bijvoorbeeld een fijne sauna, aan de andere kant een loungeruimte met kleedruimte een koelkast en een wijnrek. En buiten op het terras de hottub of voor na de sauna de cold tub. Genieten in een VIP spa wellness doe je voortaan gewoon in je eigen tuinhuis. 

Eiken in je woonkamer

25-02-2014 09:54

Dacht je altijd dat eiken meubelen niks voor jou zijn? Denk dan maar eens opnieuw! Want wist je dat je eiken in vele verschillende variaties en kleurtinten kunt krijgen? Voor elk huishouden is er een passende eiken woonkamerset te verkrijgen!

Sfeervol eikenhout in je woonkamer

Hout in je woonkamer maakt de ruimte warm en sfeervol. Maar niet alle tinten passen even goed in je interieur of bij jouw smaak. Gelukkig is eiken in vele soorten verkrijgbaar. Het soort eikenhout bepaalt de kleur en de uitstraling van je eiken woonkamermeubels. Zo is Amerikaans wit eiken veel lichter van kleur, wat een moderner effect geeft. Ook onbehandeld eikenhout is op dit moment erg populair vanwege de trendy uitstraling. Een woonkamer met eikenhout kan dus ook heel goed een moderne woonkamer zijn. Bekijk maar eens een paar voorbeelden van eiken woonkamers.

Creëer een contrast

Misschien houd je juist ook wel van het contrast dat oud eiken kan geven. Met een oud eiken woonkamer maak je echt een authentieke sfeer in je huis. Combineer die eettafel met moderne stoelen en je geeft er helemaal je eigen draai aan.

Inspireren en combineren met eiken

Het natuurlijk van eiken laat zich goed combineren met moderne materialen als rvs en aluminium. Je koopt een complete woonkamer met eiken meubelen en voegt daar je eigen elementen aan toe. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bank, kussens met felle kleuren of bijzondere lampen boven je eikenhouten eetkamertafel.

Duurzaam en betrouwbaar

Eiken heeft als bijkomend voordeel dan het vrijwel onverwoestbaar is. Deze houtsoort trekt en krimpt bijna niet. Je eiken meubels gaan erg lang mee en je hebt er bijna geen omkijken naar. Af en toe afnemen met een licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddel is voldoende. Om de kleur helemaal als nieuw te behouden, kun je een onderhoudsmiddel voor eikenhout gebruiken.

Wonen op een landgoed

20-01-2014 12:18

De landelijk wonen trend die men tegenwoordig vaak in de steden ziet terugkomen heeft zijn oorsprong eigenlijk in het ‘echte landelijk wonen’. Met dit landelijk wonen refereert men aan het wonen in een landelijke omgeving, met veel ruimte en een open omgeving. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om op een groot landgoed te wonen, is de trend ook naar het stadse leven verschoven omdat dit bij veel mensen gevoelens van nostalgie opwekt, en ook een bepaalde rust creëert in het drukke zakelijke leven van de stad.

Het wonen op een landgoed brengt een aantal zaken met zich mee die men in de stad niet snel zal tegenkomen. Zo zal men op een landgoed veel onderhoud moeten plegen aan zowel huis als tuin. Landgoederen zijn vaak oudere huizen, waarbij regelmatig onderhoud vereist is, daarnaast komt er een grotere tuin bij kijken, waar natuurlijk ook vele uren onderhoud in gaan zitten. Wanneer men een groot landgoed heeft, kan het ook gebeuren dat er inbrekers aangetrokken worden. Daarom komt er bij een landgoed vaak ook een goede beveiliging kijken. Het terrein kan met een hek omheind worden en bij binnenkomst kan men een poort plaatsen, die alleen van binnen of met een afstandsbediening geopend kan worden.

Naast de vele klusjes en dingen waar je aan moet denken, is wonen op een landgoed voor veel mensen een droom die werkelijkheid wordt. Op een landgoed kan men genieten van rust en is men vaak in direct contact met de natuur. Door grote hoeveelheid land heeft men allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld zelf dieren te houden of zelf groenten en fruit te kweken.

Onze tuin- en kuipplanten zijn onder te verdelen in winterharde en niet-winterharde tuinplanten. Winterharde planten kunnen tegen een temperatuur onder nul en laat je in de winter gewoon buiten staan. De voet of de bladeren van niet-winterharde tuinplanten die in de vaste grond staan, pak je in de winter in met hooi of isolatiefolie en kuipen en bloempotten overwinter je het best in een hobbykas.


Natuurlijk een hobbykas

Het is beter voor je planten om ze in een hobbykas te laten overwinteren dan in een garage of op zolder. Vaak is de garage te donker en krijg je allerlei witte uitlopers en op zolder is het vaak te warm en komen je tuinplanten niet echt in hun winterrust. In een hobbykas daarentegen is het koud genoeg om niet vervroegd uit te lopen, hebben de planten genoeg vocht en maken ze de natuurlijke licht- en donkeruren mee. Zo zullen de planten in de koudste maanden hun natuurlijke rustperiode doormaken en op het moment dat de dagen weer langer worden, komen je planten juist op tijd voor de lente weer tot leven.

Jaarlijkse verjongingskuur

Snoei aan het begin van de winter je overwinteraars nooit meteen helemaal kort. Onwillekeurig kan het ook in de kas wel eens vriezen of door juist warme dagen kan er wat rot aan de takuiteinden optreden. Voordat je tuinplanten de hobbykas uitgaan, geef je ze nieuwe aarde en snoei je de takken tot op de gewenste lengte terug. Knip te grote wortelkluiten een beetje bij en indien nodig geef je de plant een grotere pot. Door op deze manier je planten in je hobbykas te beschermen en ze in de lente een verjongingskuurtje te geven, zal je jaren van gezonde bloemrijke planten kunnen genieten.
 

Ontruimen van uw woning

13-12-2013 14:18

Wanneer oudere mensen hun huis verkopen en verhuizen naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis, komen er vaak spullen aan het licht die jarenlang in kasten, op zolder of een schuurtje opgeborgen hebben gelegen. Wanneer je op zoek gaat naar een brocante woonaccessoires voor het inrichten van je landelijk interieur, kom je vaak zulke spullen tegen. Leuke voorwerpen en meubels die eigenlijk in de vergetelheid zijn geraakt en die eigenlijk nog in perfecte staat zijn. Er zijn organisaties die deze inboedel opkopen, en het zo weer verder verkopen. Ook zijn er veel mensen die deze spullen via marktplaats proberen te verkopen, hierdoor vind je vaak voor een habbekrats erg leuke spullen. Oude meubels kunnen worden opgeschuurd en een mooi laagje white wash verf gegeven worden. Ideaal voor in een landelijke woning. Daarnaast zijn andere gebruiksvoorwerpen zoals spiegels, maar ook bloempotten, vergieten of andere gebruiksvoorwerpen leuk om het landelijk interieur af te maken.

Woningontruimer

Wanneer een woning door wat voor reden ook ontruimd moet worden, worden deze spullen vaak door een woningontruimer doorgespeeld naar organisaties als het Leger des Heils of de Kringloop. Hierdoor belanden deze spullen niet op een vuilnisbelt of stortplaats maar krijgen ze een tweede leven ingeblazen.

De landelijke inrichting is een trend die we nu al een paar jaar terug zien komen, steeds in een net iets ander jasje. Ook in 2014 is landelijk wonen nog helemaal in. De grootste inspiratiebron van deze trend is het buitenleven. Het overheersende gevoel is rust en ontspanning, gebaseerd op het buitenleven.

Het platteland in de stad

Juist ook in de stad kan men behoefte hebben aan de rust en de ontspanning van het buitenleven en platteland. Zelfs midden in de stad kan je in een landelijk interieur even tot rust komen en de stress van het werken van je afschudden. Een landelijke woning is functioneel ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een strandhuisje, chalet of boerderij. Creëer dit ook in je stadswoning door overbodige spullen weg te halen en te kiezen voor eenvoud.

Meubels en raamdecoratie

In een landelijk interieur zie je veel natuurlijke materialen terugkomen zoals hout, linnen, touw, vlas, katoen en wol. Vaak wordt er gebruik gemaakt van robuuste houten meubelen, zoals een eettafel van steigerhout of een mooie houten schommelstoel. Ook patchwork kleden op oude houten vloeren, wollen dekens, linnen lakens en handgemaakte meubels komen veel voor.

Op het gebied van raamdecoratie zijn er verschillende mogelijkheden die goed passen bij de landelijke stijl. Kleuren zoals wit, grijs, of houtkleur passen mooi in een landelijk interieur. Kies bijvoorbeeld voor linnen plisségordijnen of voor houten jaloezieën. Vooral jaloezieën van bamboehout en jaloezieën met een verweerde uitstraling zijn een mooie aanvulling op de stijl. 

Een nieuwe woning inrichten is vaak erg duur. Een mooie vloer, meubels, de muren schilderen en nog wat klussen, vaak zit je al snel ver boven het budget. Toch wil je dat alles naar wens is en dat je echt kan genieten van je nieuwe woning. Gelukkig zijn er ook dingen waar op bespaard kan worden. Raamdecoratie hoeft bijvoorbeeld echt niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen!

 

Rolgordijnen en privacy

Rolgordijnen worden geproduceerd met veel verschillende stoffen, uiteenlopend van transparant tot volledig verduisterend. Je kunt dus helemaal zelf bepaal hoeveel licht de gordijnen door moeten laten. Bovendien bepaalt u zelf ook de inkijk in de kamer. Rolgordijnen van transparante stoffen kunnen goed overdag gedeeltelijk gesloten blijven om zo voor wat privacy te zorgen.

 

Rolgordijnen en uw interieur

Rolgordijnen zijn er in alle soorten en maten. Vaak is het ook mogelijk om ze op maat te laten maken. Verder zijn er veel kleuren en stoffen om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een design of een effen stof. Doordat rolgordijnen redelijk strak zijn vormgegeven passen ze in ieder interieur zonder dat ze al te prominent aanwezig zijn.

 

Praktisch &Duurzaam

Rolgordijnen zijn erg praktisch. Ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig en zijn goed schoon te houden. Bovendien gaan ze niet snel stuk, dus zijn ze heel geschikt in een een huis met kinderen of dieren. Wanneer je kiest voor rolgordijnen van een goede kwaliteit gaan deze echt jaren mee. Toch betaal je hier nooit de hoofdprijs voor.

De landelijk wonen trend is eigenlijk populair geworden in het stadse leven omdat mensen die in de stad woonden verlangden naar de sfeer en rust van het wonen op het platteland. Omdat het niet voor iedereen weggelegd is om een huis te kopen in een landelijke omgeving, proberen veel mensen deze sfeer in huis te krijgen door bepaalde meubels en woonaccessoires te gebruiken die in een landelijke woonstijl passen.

Wanneer je toch liever ‘echt landelijk wonen’ wilt, dan kun je ook overwegen om een huis in het buitenland te kopen, waar je een huis kunt kopen in een landelijke omgeving met mooie vergezichten, een stuk grond waar je eventueel zelf groenten en fruit kunt kweken etc.

Vooral voor mensen die met pensioen zijn, is een huis kopen in een ander land erg populair. Veel mensen kiezen er voor om een huis aan de Spaanse Costa te kopen, daarnaast zijn er ook mensen die de voorkeur geven aan een afgelegen huis in de bergen. Een huis kopen in Oostenrijk bijvoorbeeld is onder veel Nederlanders populair. De prachtige bergachtige omgevingen zijn in de zomer heerlijk om te wandelen en in de winter veranderd de hele omgeving in één groot skigebied.

Huis kopen Oostenrijk

Wil je een huis kopen Oostenrijk, dan vind je op MySecondHome vele verschillende mogelijkheden. De website kan je tevens goed inlichten over de mogelijkheden en regelgevingen omtrent het kopen van een huis in Oostenrijk. Zie je een leuk huis te koop Oostenrijk, dan moet je er rekening mee houden dat het aankoopproces wat anders verloopt dan in Nederland. Let er ook op dat in Oostenrijk andere extra kosten komen kijken dan dat je dat in Nederland gewend bent. Daarnaast zijn er ook veel mensen die een huis in Oostenrijk kopen als tweede huis of als investering. Hierbij komt het ook regelmatig voor dat deze huizen in bepaalde seizoenen wanneer de woning niet bewoond wordt, verhuurd wordt. Op MySecondHome.nl vind je ook informatie omtrent het verhuren van een huis in Oostenrijk.

PVC Vloeren

05-11-2013 14:09

Eerder schreven we al een bericht over laminaat vloeren en houten vloeren, waarin we de voor- en nadelen van laminaat vloeren en houten vloeren aan het licht brachten. Een ander alternatief voor een houten vloer is een PVC vloer. Een kwalitatieve PVC kan zo gemaakt worden dat hij bijna niet te onderscheiden is van echt hout. Voor een landelijk interieur kan men ook prima gebruik maken van een PVC vloer.  Hieronder zullen we de voor en nadelen pvc vloeren beschrijven. Voordat we dat kunnen doen is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen pvc klik vloeren en pvc lijm vloeren. Een pvc klik vloer is een eigenlijk te vergelijken met een laminaat vloer, waarbij  losse vloerdelen aan elkaar geklikt kunnen worden. Een pvc lijm vloer is een vloer die in stroken op de ondergrond gelijmd wordt.

Voordelen van PVC Klik vloeren

PVC Klik vloeren zijn makkelijk zelf te leggen en hebben daardoor lagere kosten wanneer je kijkt naar legwerk. Door het kliksysteem heb je geen last van nadenvorming en doortekeningen. Daarnaast zijn PVC klikvloeren perfect te gebruiken in vochtige ruimtes en kunnen zonder enige aanpassingen op de originele ondergrond worden gelegd.

Nadeel PVC klik vloeren

Klik vloeren hebben een hogere warmte-isolatie dan lijm vloeren, dat is in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling niet voordelig.

Voordelen  pvc lijm vloeren

PVC lijm vloeren zijn ideaal te gebruiken bij vloerverwarming en vloerkoeling. Een pluspunt is ook dat wanneer er één strook beschadigd raakt, deze plaatselijk vervangen kan worden, zonder daarvoor de hele vloer er uit te halen. De aanschafprijs van PVC stroken zijn vaak goedkoper dan pvc klik vloeren

Nadelen pvc lijm vloeren

Met het legwerk, zijn pvc lijm vloeren een stuk duurder. Door de directe verlijming, is er kans op nadenvorming en doortekeningen. Bij PVC lijmvloeren worden er hogere eisen aan de ondergrond gesteld.

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht is het vaak ook de bedoeling dat je het een en ander opknapt. Vooral huizen die op het platteland staan zijn vaak aan het nodige onderhoud toe. Het is niet raadzaam om zomaar ieder bedrijf deze klus aan te laten nemen maar ga opzoek naar bedrijven die erom bekend staan expertise te hebben met het verbouwen van dit soort huizen.  

Onderhandelen

Wanneer je vanuit de stad verhuist naar een dorp merk je al snel dat de sfeer iets zachter is. Zou worden ook de zakelijke en persoonlijke contacten minder gescheiden dan in de stad. Het is dan ook aan te raden om in een andere omgeving te onderhandelen met bedrijven op het gebied van verbouwen. Wanneer je dan wilt verbouwen in Etten-Leur ga dan bijvoorbeeld opzoek naar een aan bouwbedrijf Breda.

ZZP'ers

Daarnaast zijn in dorpen vaak veel eenmanszaken actief. Een handige klusser die voor zichzelf werkt. Deze ZZP’ers rekenen vaak al een laag uurtarief omdat ze met weinig overheadkosten te maken hebben. Daarnaast zijn er ook veel pcb bedrijven actief in deze gebieden die ook bij grotere verbouwingen meer man kunnen inzetten.

<< 1 | 2 | 3 >>

Blog

Zoals je misschien hebt opgemerkt, is de tijd voor het aanschaffen van een terrasoverkapping weer aangebroken. De diverse aanbieders op de markt zijn momenteel dan ook volop bezig met het verspreiden van promotiemateriaal, zoals bijvoorbeeld folders en nieuwsbrieven. Het aanbod van...
  Een landelijke badkamer kenmerkt zich door vooral veel ruimte en een gezellige en  tegelijkertijd vooral ook rustige uitstraling. In een landelijke badkamer kun je heerlijk  tot rust komen na een lange, vermoeiende dag op het werk.   Wat moet er in een landelijke...

Wat is Rockpanel?

06-09-2015 19:18
Wat is Rockpanel? Rockpanel is plaatwerk voor gevels en dak. Het plaatmateriaal wordt vervaardigd van basaltsteen en is een populair merk  gevelbekeding. De zeer stevige maar toch flexibele platen van Rockpanel vormen prachtige natuurlijke, duurzame en stijlvolle oplossing om een...
De badkamer is een zeer persoonlijke ruimte die bij voorkeur geheel naar eigen smaak vormgegeven wordt maar daarbij wel de beperkingen kent van de beschikbare ruimte. Of de badkamer nu echter groot en luxueus wordt of klein en compact, het blijft een ruimte die geheel naar uw smaak en zin zou...

Klussen aan huis

16-12-2014 12:32
Als u een landelijk huis hebt, betekent dit dat u aardig wat onderhoud heeft aan uw huis. Uiteraard net als iedereen, maar zodra u landelijk woont, is uw huis waarschijnlijk groter en alleenstaand. Er is dus meer huis dat onderhouden moet worden.   En dus is het tijd om de handen uit de mouwen...
Het is ontegenzeggelijk waar, landelijk wonen wordt niet snel geassocieerd met wonen op een betonnen vloer. Beton heeft de naam koud te zijn, industrieel vervaardigd en bovendien iets voor een werkplaats of kantoorruimte waar niet zoveel aandacht hoeft te worden gegeven aan comfort. Toch heeft de...
Zelf je tuin ontwerpen is voor sommige mensen een erg leuke bezigheid. In principe lijkt het wel op het inrichten en ontwerpen van je woninginterieur. Het is verstandig om ook voor je tuin een logische volgorde aan te houden wanneer je gaat beginnen met het ontwerp en de indeling van je tuin. Hier...
Mensen die hun woning op een landelijke stijl willen inrichten, zien dit vaak als een ware passie. Zij zijn dan ook regelmatig bezig met het vinden, kopen of maken van nieuwe accessoires. Als landelijk wonen een ware passie is geworden, dan zal een bezoekje aan de stad of winkelboulevard  een...
Wil jij graag een paardje aan huis houden? Heb je de ruimte, tijd, een goede stal en een goede omheining? Waar wacht je dan nog op? Dat zou je bijna gaan denken. Maar er komt heel wat kijken bij het houden van een paard. Ten eerste mag een paard nooit alleen gehouden worden. Paarden zijn...
Je huis praktisch inrichten is altijd belangrijk, ook wanneer je je huis een landelijke sfeer wilt geven. Door online te shoppen is het tegenwoordig mogelijk om verschillende elementen aan je huis toe te voegen. Deze zorgen ervoor dat de sfeer precies naar je zin kan worden...
1 | 2 | 3 >>